Nu het reizen naar zonnige bestemmingen niet meer zo makkelijk is als het was en de herfst plotsklaps zijn intrede heeft gedaan, is het tijd om zelf de zon in huis te halen! Een dinner party is wat ons betreft momenteel de beste manier om gezellige avonden met vrienden of familie te organiseren. Samen koken en eten zorgt voor verbinding, gezelligheid en interactie. Ook als je dit met een klein groepje, of je eigen huishouden doet, staat het garant voor een leuke avond.

In september organiseerden we met restaurant ‘t Amusement een Mexicaans etentje op de boerderij van onze teler, de Horsterhof. Eigenlijk staan we er om bekend dat we ‘Dutch Cuisine’ serveren, oftewel: we koken alleen maar met ingrediënten uit Nederland. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we ons niet kunnen laten inspireren door de fantastische smaken en recepten die ze in andere culturen hebben. Nederlandse ingrediënten direct van de boerderij, maar dan met Mexicaanse smaken. Wat een top-combi! En wat een gezelligheid brengt zo’n Mexicaans thema met zich mee. Hier wat tips om zelf een ultieme Mexicaanse dinner party te organiseren.

Ga voor authenticiteit en traditie

Wat ons betreft geen kant-en-klare salsa uit een potje, guacamole uit een pakje en Mexicaanse kruiden die hoofdzakelijk uit zout bestaan. Mexico is niet per se wraps, nacho-schotels en chili con carne. Doe eens research naar traditionele ingrediënten en gerechten en verras je gasten met echt authentieke en smaken. Denk bijvoorbeeld aan mole, ceviche, tamales, taco’s en tostada’s.

Vergeet de dresscode niet

Stiekem is de voorpret soms minstens zo leuk als de avond zelf. Kies een dresscode en communiceer deze duidelijk naar je gasten. Wij gingen bijvoorbeeld voor de combi stoere cowboy meets rode rozen. Een beetje Spaans-Mexicaans dus. Dat leek ons wel toepasselijk op de boerderij; donkere kleding, stoere laarzen en een finishing touch van vrolijke bloemen. Maar je kan ook gaan voor de traditionelere felgekleurde Mexicaanse kleding. Of laat je inspireren door Día de Muertos, het feest van de doden. Hierbij gaan mensen verkleed als mooi beschilderde doodshoofden over straat.

Foto door Gaetano van Esch

Denk na over passende aankleding

Het thema is niet compleet als er geen aandacht aan besteed is in de aankleding! Mexico is een dankbaar thema, je kan er meerdere kanten mee op en het wordt sowieso gezellig! Vlaggetjes, gekleurde doodshoofden, sombrero’s, veel kaarsen en gezellige lampjes, gekleurde doeken of vlaggen; leef je uit!

Kom je liever eerst even de kunst afkijken?

Wij organiseren weer een Mexicaanse Fiësta op boerderij de Horsterhof op 31 oktober en 1 november. We laten ons natuurlijk inspireren door de omgeving en de verse producten, maar ook door Mexicaanse smaken en het Dodenfeest. Een uniek avondje Mexico, maar dan gewoon in Duiven. Tickets boek je hieronder!

[iframe src=”https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/mexican-fista-op-de-boerderij?clean_iframe=on” width=”100%” height=”600″]