Het is weer eens wat anders dan een zakje voorgesneden groenten bij de supermarkt halen: je wortel, courgette of aardappel zelf uit de grond trekken voor de lunch. Vervolgens hoef je alleen nog maar toe te kijken hoe de chefs van restaurant ‘t Amusement met jouw ingrediënten aan de slag gaan, om er de heerlijkste gerechten mee op tafel te toveren.

Bij restaurant ‘t Amusement werken ze al langer volgens het ‘Farm to Tabel’ principe. Er wordt alleen gekookt met ingrediënten die in de buurt groeien (of, als het echt niet lokaal te verkrijgen is: die in Nederland verkrijgbaar zijn). Als je bij het restaurant gaat eten krijg je ook wel uitleg over de ingrediënten en de herkomst, maar dat is natuurlijk toch niet helemaal hetzelfde als wanneer je letterlijk ziet hoe het groeit, hoe het geoogst wordt en hoe je ze precies kan verwerken. Daarom is er een reeks Farm to Table evenementen in het leven geroepen waar iedereen welkom is op de boerderij van onze vaste leverancier de Horsterhof.

We gaan langzaam naar de herfst toe, maar de meeste dagen is het nog heerlijk om buiten te zijn. Juist als je eigenlijk niet zoveel zin hebt om het huis uit te gaan, zal je merken hoe verfrissend het kan zijn om een middag door de weilanden te lopen en lekker met de handen in de aarde te wroeten. De volgende Farm to Table Pluklunch is op 20 september, grote kans dat het een heerlijke na-zomer dag wordt. De pluklunch is een leuk uitje met je lief, maar ook met het gezin of met de kinderen is het een fijne middag besteding. Kinderen kunnen heerlijk ravotten op de boerderij en bovendien is het enorm leerzaam om te zien waar ons eten nou eigenlijk vandaan komt. Een bezoek aan de varkentjes maakt de dag helemaal compleet. En papa en mama kunnen ondertussen genieten van een wijntje in de (hopelijk!) zon.

Ben je erbij de volgende editie? Reserveer hier je tickets.

[iframe src=”https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/farm-to-table-pluklunch?clean_iframe=on” width=”100%” height=”600″]