Één van de leukste aspecten van zowel ondernemen als chefkok zijn, is dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Dat was in de eerste instantie ook waarom ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen: het idee altijd alleen maar te moeten doen wat iemand anders me opdroeg stond me niet aan 😉

Daarom run ik mijn restaurant ook op mijn manier. Geen stijve witte tafellakens op tafel, maar bruine papieren vellen waar op getekend mag worden. En aan á la carte eten doen we ook niet. Ik gebruik mijn creatieve geest veel liever voor het ontwikkelen van verrassingsmenu’s, die zich meebewegen met het aanbod en de seizoenen.

Dat doe ik nu ruim negen jaar. En dan ontstaat er toch soms de drang om nog wat meer creativiteit te kunnen uiten. Om even weg te gaan uit de gebruikelijke setting van de keuken in het restaurant. Daarom vind ik het heel erg leuk om op locatie te koken. In een KLM hanger bijvoorbeeld, of op de bovenste verdieping van een groot bedrijf. Ik heb al redelijk wat mooie opdrachten mogen doen.

Tegelijkertijd trekt het me steeds vaker naar buiten. Ik word altijd helemaal blij en rustig van de locaties waar ik mijn groenten en kruiden vandaan haal. Lekker in de buitenlucht, handen in de aarde, ruiken wat er groeit, zien hoe ingrediënten zich ontwikkelen. Heerlijk is dat. Daar maken we eigenlijk over het algemeen als samenleving veel te weinig tijd voor.
Daarom ben ik vorig jaar begonnen met het organiseren van evenementen op deze locaties.

De meest bijzondere daarvan is toch wel ‘t Amusement LAB. We noemen dit het LAB omdat we hierbij de keuken uit gaan en eigenlijk experimenten uitvoeren die we graag willen doen. Hoe we de beleving intenser kunnen maken. Hoe we de smaak van de tuin nog beter kunnen verbinden aan het gerecht op het bord. Wat voor invloed componenten als tekst, structuur en kleur hebben op de beleving van de gast. Dit doen we niet slechts gedurende een paar gangen, maar we maken er een interactieve beleving van die maar liefst 12 amuses en 12 gangen duurt.

Normaal gesproken vindt het LAB altijd plaats op een vrijdag en zaterdag, maar nu experimenteren we voor het eerst met de zondag. We maken er een matinée van. Oftewel: we beginnen eerder. Al aan het einde van de middag. Zo pakken we meer van de dag mee en kan men langer van de locatie genieten in prachtig daglicht. De middag vloeit dan langzaam over in het diner. Heerlijk uitgebreid tafelen, maar toch niet te laat weer thuis zijn. Een drankenarrangement is natuurlijk mogelijk, maar we hebben ook een heerlijke alcoholvrije variant als je echt zeker wilt weten dat je de maandag weer fris en vrijdag op kunt staan.

Kom je een keer bij me eten?

Tickets koop je hier:

[iframe src=”https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/amusement-lab-40?clean_iframe=on” width=”100%” height=”600″]

[iframe src=”https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/amusement-lab-40-16-10-2020?clean_iframe=on” width=”100%” height=”600″]