Maak kennis met
Estée Strooker.

Na haar VWO schreef Estée zich in voor de studie rechten, maar na een halfjaar pakte ze haar koffers en vertrok naar Parijs. Haar hart lag niet bij rechten, maar op culinair vlak en dat wilde ze verder ontdekken. Estée volgde daar een verkorte koksopleiding en liep stage bij toprestaurants. Eenmaal terug in Nederland wist ze dat het culinaire pad inderdaad de juiste was. Maar wel op een creatieve wijze en het liefst als eigen ondernemer. De autoritaire, hiërarchische en vaak door mannen gedomineerde restaurantwereld die ze in Parijs had leren kennen paste namelijk niet bij haar. 

Toen er kandidaten gezocht werden voor het programma ‘MasterChef’, greep ze deze kans aan, aangezien ook de amusementswereld haar trok. Zo kon ze beiden combineren. Estée won en werd de eerste MasterChef van Nederland.

Met het prijzengeld en de media-aandacht heeft ze op twintigjarige leeftijd haar droom weten te verwezenlijken: het openen van haar eigen restaurant. Al ruim negen jaar zwaait ze ondertussen de scepter bij restaurant ‘t Amusement. In de creatieve verrassingsmenu’s die hier geserveerd worden kan Estée haar culinaire creativiteit kwijt.

24 Kitchen

Alsof het runnen van een restaurant en het bestieren van de keuken aldaar nog niet genoeg uitdaging met zich meebrengt, besloot Estée ook te onderzoeken of ze meer kon doen met de combinatie koken & amusement. Ze klopte aan bij 24 Kitchen en een nieuwe samenwerking was geboren. Estée heeft meerder shows gepresenteerd bij deze zender, waaronder de Makkelijke Maaltijd on Tour, Estée in Parijs en Grenzeloos Koken. 

Kookboeken

Ondertussen heeft Estée ook al twee kookboeken op haar naam staan. In 2016  verscheen het boek Vlees noch Vis, boordevol vegetarische inspiratie. In 2018 werd het boek Estée Kookt – de Nieuwe Nederlandse keuken aan dit repertoire toegevoegd. Met gerechten waarbij Estée terug gaat naar de basis, geïnspireerd door nostalgie en wat de natuur dicht bij huis ons te bieden heeft. 

Eetwinkel STROOM 

In 2018 kwam er nog een zaak in Arnhem bij: Eetwinkel STROOM. Een klein restaurant met gezonde maaltijden, waar ook afhalen en bezorgen mogelijk is. Voor iedereen met een druk bestaan die wel wil genieten van een gezonde hap die met zorg en met verse ingrediënten bereidt is. 

De toekomst

Wat de toekomst nog zal brengen is bij Estée altijd spannend. Er lopen altijd wel projecten en er komen steeds weer nieuwe onverwachte wendingen op haar pad. In ieder geval wordt er alweer gewerkt aan een nieuw kookboek. En ook voor dit platform zijn er ideeën die ontwikkeld worden. Hou ons dus vooral in de gaten! 

 

When food
is life.

 

Join

Work With Me