Bloemenboter

Eetbare bloemen zijn prachtig. Maar ze blijven niet zo lang mooi. En bovendien eten mensen ze vaak niet op als je ze ergens op serveert! Doodzonde want eetbare bloemen vind ik dus echt heel erg lekker. Ze geven echt een bloemige zoete smaak aan je...

Gnocchi van zoete aardappel

...

Stress, wat doet het met je?

...
Estée Strooker

Een kijkje in de keuken van een vrouwelijke chef – Estée Strooker


Terwijl leeftijdsgenoten studeerden was ik zoekende. Ik wilde graag iets creatiefs doen, begon aan een studie rechten en journalistiek, maar na een verkorte koksopleiding in Parijs wist ik dat ik de culinaire wereld in wilde. Ik liep stage bij diverse toprestaurants, maar wist dat ik liever voor mezelf wilde beginnen. Toen het programma Masterchef in Nederland op televisie kwam zag ik mijn kans en
… won! 
Met het prijzengeld opende ik toen ik twintig was mijn eerste restaurant. Dat is ondertussen ruim 9 jaar geleden. Momenteel run ik naast ‘t Amusement ook nog een tweede zaak: Eetwinkel STROOM. Verder staan er twee kookboeken op mijn naam, presenteerde ik programma’s bij 24Kitchen en ontwikkel ik regelmatig creatieve culinaire concepten.

Op deze site geef ik een blik in mijn keuken. Niet alleen letterlijk, door recepten te delen, maar ik geef je ook een kijkje in het leven als ondernemer. Als baas. Als vrouw in een -af en toe best pittige- wereld die vooral gedomineerd wordt door mannen. Ik deel, samen met mijn team, (culinaire) tips, tricks en struggles met je. Hopelijk heb je er wat aan!
Liefs, Estée
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten

Tips & tricks 

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Column van Estée

Geen Resultaten Gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

Estée Strooker

Chef & ondernemer

Geld
Ondernemen
Struggles
Duurzaamheid
Reizen
Hoe open je een coquille?

Hoe open je een coquille?

Nu je veel thuis zit en niet echt de mogelijkheid hebt om uit eten te gaan, heb je misschien zin om wat vaker thuis 'chique' te koken. Boodschappen doen, schort aan en aan de slag! Een ingrediënt dat luxe aanvoelt en wat mij betreft gelijk dat restaurant-feeling met...

Interview

Chantal van Kromkommer: ‘Ook bij groenten en fruit is er de drang naar perfectie’

Dat een deel van de groenten en het fruit in de afvalbak belandt, heeft regelmatig te maken met looks. Veggies die niet recht genoeg zijn, fruit met een deukje in hun schil: redenen voor de consument om ze links te laten liggen of waardoor ze het schap van de supermarkt niet eens halen. Chantal Engelen zag dit leed met kromme tenen aan. Met Kromkommer strijdt ze voor de gelijke rechten voor al het groenten en fruit.

En met dat strijden voor gelijke rechten bedoelt Chantal dat ze wil laten zien dat kromme en rechte varianten even lekker smaken. Ook groenten en fruit met een minder perfect uiterlijk verdienen volgens haar een vaste plek in het schap. Chantal startte zeven jaar geleden met overbrengen van deze boodschap, samen met Lisanne van Zwol en Jente de Vries. Inmiddels zijn er heel wat campagnes gevoerd, is er eigen soep van kromme groenten op de markt gebracht en kun je sinds kort zelfs een kinderboek van Kromkommer kopen. Chantal vertelt over het verloop van de afgelopen tijd.

Shop onze lievelingsproducten

Shop