Fruit springrolls met munt-noten dip

Summerrolls of (ongefrituurde) springrolls zijn rijstvellen met een lekkere vulling die je even door een dipsaus haalt voordat je ze eet. Ingrediënten zijn vaak glasnoodles, garnalen en varkensvlees. Maar er bestaan natuurlijk veel verschillende...
Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Tom Yam Soep

Tom Yam Soep

Hoewel de soep niet overal zo pittig wordt gegeten als dat ‘ie wordt opgediend (lees: er zijn veel regionale verschillen), is er één constante: de vulling. In de soep zit namelijk meestal kai (kip), moe (varken) of kung (garnaal). Voor vegetariërs is er dan nog tom...

Tomatenpassata

Tomatenpassata

Tomaten eten we in overvloed. Wat we ons echter vaak niet meer beseffen is dat de tomaat een echte zomervrucht is. Toch kunnen we hem jaarrond verkrijgen. Dit komt ook omdat wij in Nederland ver ontwikkeld zijn in het produceren van allerlei tomaten uit verwarmde...

Gnocchi van zoete aardappel

Gnocchi van zoete aardappel

Gnocchi zijn heerlijke deegkussentjes gemaakt van een pasta deeg waar aardappel in verwerkt is. Om het wat gezonder en zoeter van smaak te maken kan je de gnocchi ook van zoete aardappel maken, in plaats van gewone aardappel!

Tips & tricks 

Een kijkje in de keuken van een vrouwelijke chef

Terwijl leeftijdsgenoten studeerden was ik zoekende. Ik wilde graag iets creatiefs doen, begon aan een studie rechten en journalistiek, maar na een verkorte koksopleiding in Parijs wist ik dat ik de culinaire wereld in wilde. Ik liep stage bij diverse toprestaurants, maar wist dat ik liever voor mezelf wilde beginnen. Toen het programma Masterchef in Nederland op televisie kwam zag ik mijn kans en… won! 
Met het prijzengeld opende ik toen ik twintig was mijn eerste restaurant. Dat is ondertussen ruim 9 jaar geleden. Momenteel run ik naast ‘t Amusement ook nog een tweede zaak: Eetwinkel STROOM. Verder staan er twee kookboeken op mijn naam, presenteerde ik programma’s bij 24Kitchen en ontwikkel ik regelmatig creatieve culinaire concepten.


Op deze site geef ik een blik in mijn keuken. Niet alleen letterlijk, door recepten te delen, maar ik geef je ook een kijkje in het leven als ondernemer. Als baas. Als vrouw in een -af en toe best pittige- wereld die vooral gedomineerd wordt door mannen. Ik deel, samen met mijn team, (culinaire) tips, tricks en struggles met je. Hopelijk heb je er wat aan!

 

Liefs, Estée

Estée Strooker

Chef & ondernemer

Gezond leven
Ondernemen
Struggles
Duurzaamheid
Reizen
Stress, wat doet het met je?

Stress, wat doet het met je?

De deadlinewerkers onder ons herkennen het wel; je presteert het beste wanneer de tijd begint te dringen. Deze druk maakt je creatief, zorgt ervoor dat je op scherp staat en je gaat als een speer. Kortdurende stress haalt het beste in je naar boven. Het zorgde vroeger...

Korte buikspier workout voor beginners

Een actief leven is een goede basis voor een gelukkig, succesvol leven. Daarom geloven wij erin dat het belangrijk is om vaak te bewegen en sporten. Al heb je maar 10 minuten de tijd; stap op die mat en gun jezelf die workout! Een sterke core is een belangrijke basis...

Wijnsuggesties bij de Pinkster Culi Kit

Wijnsuggesties bij de Pinkster Culi Kit

Deze Pinksteren werd er voor het eerst door Estée een 3-gangen Masterclass gegeven middels een livestream. Van tevoren kon er een Culi Kit besteld worden, met recepten, ingrediëntenlijsten, een boodschappenlijst en bijzondere kruiden en ingrediënten. De recepten vind...

Kwalitijdsverspilling

Kwalitijdsverspilling

Een belangrijk besefmoment tijdens deze ‘coronatijd’ is dat ik er op gewezen word wat een groot verschil er bestaat tussen kwaliteit en kwantiteit. In mijn dagelijkse leven is de druk van alledag vaak zo groot dat ik dingen altijd gehaast doe. Daardoor produceer ik...

Hoe open je een coquille?

Hoe open je een coquille?

Nu je veel thuis zit en niet echt de mogelijkheid hebt om uit eten te gaan, heb je misschien zin om wat vaker thuis 'chique' te koken. Boodschappen doen, schort aan en aan de slag! Een ingrediënt dat luxe aanvoelt en wat mij betreft gelijk dat restaurant-feeling met...

Estée events

Met regelmaat organiseer ik samen met mijn team leuke culinaire events. Vaak op de locaties van onze vaste leveranciers; stadstuin Kweekland of boerderij de Horsterhof. En jij bent natuurlijk van harte welkom!

Het eerstvolgende event waar je bij kan zijn is de Pluklunch op boerderij de Horsterhof. We ontvangen je op de boerderij, waar je vervolgens samen met mij zelf op zoek gaat naar lekkere ingrediënten voor tijdens de lunch. We mogen door de velden lopen en in de kassen plukken. Je krijgt een eigen kratje om te vullen. De chefs van ‘t Amusement zullen daar vervolgens ter plekke heerlijke lunchgerechten van bereiden. 

Shop onze lievelingsproducten

Shop