Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Tagliatelle van schorseneren in een romige saus met gebrande ui
Spinaziepannenkoek met crème fraiche & gerookte zalm
We maken een leuke variant op de Nederlandse pannenkoek maar dan groen. Leuk voor de kleur en heel handig om stiekem wat groente in te verwerken zonder dat je het door hebt. Dit recept is ontwikkeld voor het jubileum van Molen de Kroon in Arnhem. Deze molen staat in...
Rouleau van paddenstoelen en zeewier
Deze supersmaakvolle rouleau heeft dankzij de zeewier toch die lekker hartige smaak die je soms mist als je geen vlees of vis eet. Uit de zee haal je veel voedzame stoffen, daar mag best wat vaker thuis mee gekookt worden! Dit recept maakte ik voor het Lekker Weten...
Schwarzwalder kirsch bananabread (vegan en glutenvrij)
Geïnspireerd op een reis naar Australië en een verhuizing naar Duitsland. Down Under stonden bananabread en carrotcake zeer regelmatig op het 'menu'. Heerlijk bij een flat white! En gelukkig ook super makkelijk zelf te maken, dus ik snap die Corona-bak-hype wel. Ik...
Hertencarpaccio met wortelsalade
Huzarensalade
Huzarensalade is oer Hollands en eigenlijk best wel feestelijk. Het doet misschien een beetje denken aan de verjaardag van oma, maar een goed klaargemaakte huzarensalade is voor mij echt een guilty pleasure. Koop geen kant-en-klare huzarensalade, maar maak het eens...
Tips & tricks
Hoe maak je een website voor je restaurant of food-business
Als je een bedrijf hebt, of als je een bedrijf wilt starten, dan kom je er...
Thuis uit eten: zo creëer je in huis een echte restaurant-ervaring
Thuis is alles op het moment. We staan op. Gaan -thuis- naar kantoor. Hebben...
Giselle wilde per se ondernemen en besloot kaarsenmaakster te worden. Met succes!
Het is een vraag die ons allemaal waarschijnlijk wel eens bezighoudt: hoe doe...
Leestip! Het gratis magazine Eetlust. Boordevol lustopwekkende tips in de strijd tegen voedselverspilling
Slappe wortels: niet sexy. Een beschimmeld stuk kaas: ook niet sexy. 'Daar...
Een kijkje in de keuken van een vrouwelijke chef
Op deze site geef ik een blik in mijn keuken. Niet alleen letterlijk, door recepten te delen, maar ik geef je ook een kijkje in het leven als ondernemer. Als baas. Als vrouw in een -af en toe best pittige- wereld die vooral gedomineerd wordt door mannen. Ik deel, samen met mijn team, (culinaire) tips, tricks en struggles met je. Hopelijk heb je er wat aan!

Estée Strooker
Chef & ondernemer
Gezond leven
Ondernemen
Struggles
Duurzaamheid
Reizen
Pluk zelf je ingrediënten tijdens de Farm to Table Pluklunch
Het is weer eens wat anders dan een zakje voorgesneden groenten bij de supermarkt halen: je wortel, courgette of aardappel zelf uit de grond trekken voor de lunch. Vervolgens hoef je alleen nog maar toe te kijken hoe de chefs van restaurant 't Amusement met jouw...
Farm to Table: Mexicaanse afternoon fiësta
Ik nodig je weer uit op boerderij de Horsterhof. Dit keer maken we een klein uitstapje naar Mexico. Geïspireerd door alle tomaten en pepers die in de kassen van de boerderij groeien besloten we dat het tijd is voor salsa's, tostada's, taco's en meer authentieke...
De leukste initiatieven om je kinderen meer te leren over voeding
Ik postte laatst op Instagram dat het me shockeerde dat een kassameisje uit de supermarkt niet wist wat een bloemkool was. Er kwamen veel reacties met vergelijkbare voorbeelden op. Blijkbaar gebeurt dit vaker. Ik moest er een beetje om lachen, maar tegelijkertijd is...
Waarom je als ondernemer genoeg moet slapen
Door: Charis Heising & Rianne Wijman Het is misschien verleidelijk; ’s avonds laat nog even door te werken. Toch nog een paar mailtjes typen, of een paar dingen voorbereiden voor de dag erna. Of juist wat eerder op te staan, omdat de to-do lijst nog zo lang is. ...
Een bijzondere ervaring: ‘t Amusement LAB
Één van de leukste aspecten van zowel ondernemen als chefkok zijn, is dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Dat was in de eerste instantie ook waarom ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen: het idee altijd alleen maar te moeten doen wat iemand anders me...
De leukste pop-up restaurants van Arnhem en omgeving
Wie wel eens een pop-up restaurant bezocht heeft, begrijpt de magie ervan. De locatie is vaak bijzonder en het tijdelijke maakt het is speciaals. Iedereen doet zijn best om er in de korte tijd dat het concept bestaat, er iets moois van te maken. Wij zijn er in ieder...
Ingrediënt in de spotlight: de tomaat
Vandaag gaan we het eens hebben over de groente die eigenlijk een vrucht is en die op het moment in de tuin zijn vruchten afwerpt. Tomaten geven in het juiste seizoen de heerlijkste zoete smaak en zijn daarom echt een fijne toevoeging aan een hoop gerechten. Er...
Reken af met tijdverspilling
Tijd is geld. En verspilling is slecht. Dus stop nou eindelijk eens met het verspillen van je tijd! Volgens het woordenboek is tijdverspilling het zinloos ergens tijd aan besteden. Wat ik me echter wel afvraag: moet je altijd zinvol bezig zijn dan? Uit onderzoek...
Tijdverspilling op vakantie
Anekdote van Estée Met de auto naar Zweden Wat gebeurde er? Ik besloot met de auto naar Zweden te gaan, dat leek mij een leuke route. Om 20.00 uur vertrokken we vanuit Arnhem richting Hamburg, waar we zouden overnachten, om vervolgens via Denemarken met de...
Stress, wat doet het met je?
De deadlinewerkers onder ons herkennen het wel; je presteert het beste wanneer de tijd begint te dringen. Deze druk maakt je creatief, zorgt ervoor dat je op scherp staat en je gaat als een speer. Kortdurende stress haalt het beste in je naar boven. Het zorgde vroeger...
Korte buikspier workout voor beginners
Een actief leven is een goede basis voor een gelukkig, succesvol leven. Daarom geloven wij erin dat het belangrijk is om vaak te bewegen en sporten. Al heb je maar 10 minuten de tijd; stap op die mat en gun jezelf die workout! Een sterke core is een belangrijke basis...
Start je dag effectief met een ochtendroutine
Goedemorgen! Je wekker gaat en je opent je ogen... hoe begin jij je dag? Denk je meteen aan alle taken en de drukte die je misschien wel te wachten staat of heb je zin om je dag weer te beginnen? Een goed begin van je dag kan de rest van de dag bepalen, hoe energiek...
7 lessen die jou helpen om meer uit je dag te halen
Misschien ken je Stephen Covey wel. Hij schreef het boek 'the Seven Habits of Highly Effective People'. Hij wil laten zien hoe mensen de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Het boek is uitgeroepen tot het belangrijkste businessboek van de twintigste eeuw....
Waarom we meer Nederlandse wijn moeten drinken
Wat goed is hoeft echt niet altijd van ver te komen. In Nederland hebben we dan wel geen Mediterraan klimaat, toch hebben we ook in ons eigen koude kikkerlandje een mooi aanbod van regionale producten. Ook producten waar je niet direct aan denkt vind je gewoon in...
Wijnsuggesties bij de Pinkster Culi Kit
Deze Pinksteren werd er voor het eerst door Estée een 3-gangen Masterclass gegeven middels een livestream. Van tevoren kon er een Culi Kit besteld worden, met recepten, ingrediëntenlijsten, een boodschappenlijst en bijzondere kruiden en ingrediënten. De recepten vind...
Culi Kit
Ontstaan tijdens de lockdown: het idee om het restaurant een beetje bij de mensen thuis te brengen. Met onze culi kit krijg je restaurantwaardige ingrediënten opgestuurd en leer je -met behulp van video tutorials- professionele kneepjes van het vak.
Onze bestsellers: de macaron culi kits. Macarons worden al sinds het begin der tijden in het Amusement gebakken. Zowel zoet als hartig zijn er veel heerlijke varianten te bedenken op dit uitdagende koekje. Leuk voor de feestdagen!
Ook feestelijk: onze kreeft culi kit. Je leert stap voor stap hoe je kreeft klaarmaakt en uit elkaar haalt. Heerlijk met verveine mayonais. Van de schalen maken we uiteraard een bisque. Ingrediënten om dit naar een hoger niveau te tillen krijg je van ons!
Shop onze lievelingsproducten
Shop
