Mijn nieuwe boek: Pret à Diner

Een project waar ik hard aan heb gewerkt de afgelopen maanden is bijna werkelijkheid! Binnenkort ligt mijn derde kookboek in de schappen. Pret à Diner is dé persoonlijke gids voor het samenstellen van een menu waarmee je indruk maakt op je gasten. En extra leuk: je krijgt een masterclas t.w.v. €49 cadeau bij het boek!

Tosti van krentenwegge en brie

Als je het over comfort heb dan denk ik aan gesmolten kaas gecombineerd met een net te vettig stuk krokant brood. Heerlijk! Dit is weer zo’n...
Kookboek pret a diner

Bestel jouw exemplaar van Pret à Diner

Na maanden hard werk is het dan zover. Mijn nieuwe kookboek Pret á Diner is te bestellen. Wil jij thuis moeiteloos de lekkerste diners organiseren? Met dit menuboek ga ik je helpen. Ter ere van de verschijning van het boek nu tijdelijk met de optie om mij een persoonlijke boodschap in het boek te laten schrijven. Ook krijg je een uitnodiging voor een exclusieve Q&A sessie waar je al jouw kookboek-gerelateerde vragen kan stellen. 

Voorgerechten
Hoofdgerechten
Nagerechten
Koek-en-zopie anno 2021

Koek-en-zopie anno 2021

Afgelopen zaterdag filosofeerde ik met mijn 98-jarige opa over de (toen nog aangekondigde) flinke hoeveelheid sneeuw en de pittige vorst die we gedurende zijn verjaarsweek (hij is vandaag 11 februari, 98 jaar geworden) konden gaan verwachten. Ik vroeg of de winters...

Broodpudding van left-over kerststol

Broodpudding van left-over kerststol

Tijdens de feestdagen heb je vaak brood over. Kerststol, croissantjes, of misschien toch net weer te veel broodjes bij de bakker gehaald. Een broodpudding is het perfecte gerecht om restjes brood in te verwerken. Maar ook zuivel en (zacht) fruit kan je hier mooi in...

Kroketten: perfect voor left-over ragout!

Kroketten: perfect voor left-over ragout!

Het recept voor een heerlijke kippenragout vind je hier. Heb je net iets te veel ragout gemaakt? Lucky you! Dat is namelijk een perfecte basis voor huisgemaakte kroketjes. Maar je kan de kip in het recept ook vervangen voor bijvoorbeeld stoofvlees. Maak de kroketjes...

Brownie met oreo’s

Brownie met oreo’s

Quilty pleasure to the max. Deze brownie is lekker plakkerig en heeft een super intensieve chocoladesmaak omdat er relatief veel cacao in gaat. De oreokoekjes geven een knapperige bite, maar heb je andere koekjes die je erin wilt verwerken (speculaasjes bijvoorbeeld,...

Tips & tricks 

Een kijkje in de keuken van een vrouwelijke chef

Terwijl leeftijdsgenoten studeerden was ik zoekende. Ik wilde graag iets creatiefs doen, begon aan een studie rechten en journalistiek, maar na een verkorte koksopleiding in Parijs wist ik dat ik de culinaire wereld in wilde. Ik liep stage bij diverse toprestaurants, maar wist dat ik liever voor mezelf wilde beginnen. Toen het programma Masterchef in Nederland op televisie kwam zag ik mijn kans en… won! 
Met het prijzengeld opende ik toen ik twintig was mijn eerste restaurant. Dat is ondertussen ruim 9 jaar geleden. Momenteel run ik naast ‘t Amusement ook nog een tweede zaak: Eetwinkel STROOM. Verder staan er twee kookboeken op mijn naam, presenteerde ik programma’s bij 24Kitchen en ontwikkel ik regelmatig creatieve culinaire concepten.


Op deze site geef ik een blik in mijn keuken. Niet alleen letterlijk, door recepten te delen, maar ik geef je ook een kijkje in het leven als ondernemer. Als baas. Als vrouw in een -af en toe best pittige- wereld die vooral gedomineerd wordt door mannen. Ik deel, samen met mijn team, (culinaire) tips, tricks en struggles met je. Hopelijk heb je er wat aan!

 

Liefs, Estée

Estée Strooker

Chef & ondernemer

Shop by Estée

Shop

Culi Kit Zoete en Hartige macarons