RECEPTEN

Crêpes

Crêpes

Wij serveren als een van onze desserts in het restaurant momenteel crêpes Suzanne. ⁠Ons Hollandse antwoord op de Franse Crêpes Suzette. 😉 Klassiek worden deze crêpes geserveerd met karamel en...

Basis Gastrique

Basis Gastrique

Een gastrique is een ingekookte vloeistof op basis van onder ander azijn die dient als basis voor verschillende sauzen, zoals bearnaisesaus. Met deze basis maak je lekkere Franse sauzen. Het klinkt...

Basis mayonaise maken

Basis mayonaise maken

Zelfgemaakt is het lekkerst! Dat geldt zeker voor sauzen. Wil je meer leren over sauzen en tips en tricks krijgen voor het maken van allerlei soorten saus op basis van verschillende bereidingen?...

Brownie met oreo’s

Brownie met oreo’s

Quilty pleasure to the max. Deze brownie is lekker plakkerig en heeft een super intensieve chocoladesmaak omdat er relatief veel cacao in gaat. De oreokoekjes geven een knapperige bite, maar heb je...

Aardpeer-linzensoep

Aardpeer-linzensoep

De aardpeer, ook wel bekend als topmaninboer, knolzonnebloem of Jerusalem Artichoke, is een vergeten groente die we eigenlijk niet hadden mogen vergeten! Het is familie van de zonnebloem. De knollen...

Huzarensalade

Huzarensalade

Huzarensalade is oer Hollands en eigenlijk best wel feestelijk. Het doet misschien een beetje denken aan de verjaardag van oma, maar een goed klaargemaakte huzarensalade is voor mij echt een guilty...

Tomatensoep

Tomatensoep

Als je lekker rijpe tomaten ziet liggen, op de markt bijvoorbeeld, neem ze dan mee! Dat zijn de beste tomaten om een heerlijk soepje mee te maken. Juist als ze een plekje of butsje hebben, geven ze...

Tom Yam Soep

Tom Yam Soep

Hoewel de soep niet overal zo pittig wordt gegeten als dat ‘ie wordt opgediend (lees: er zijn veel regionale verschillen), is er één constante: de vulling. In de soep zit namelijk meestal kai (kip),...

Bloemenboter

Bloemenboter

Eetbare bloemen zijn prachtig. Maar ze blijven niet zo lang mooi. En bovendien eten mensen ze vaak niet op als je ze ergens op serveert! Doodzonde want eetbare bloemen vind ik dus echt heel erg...

Yoghurt swirl

Yoghurt swirl

Toegegeven: dit kost je net wat meer moeite dan gewoon wat yoghurt in een bakje scheppen, maar je start je dag wel op een vrolijke en feestelijke manier. Hier word je toch blij van? De kleuren zijn...

Kippenbouillon

Kippenbouillon

Het gebruiken van bouillonblokjes is zo normaal geworden dat je er waarschijnlijk niet eens meer bij stil staat dat het ook mogelijk is om zelf bouillon te trekken. Maar geloof me, als je het...

Zoete aardappel-paprika soep

Zoete aardappel-paprika soep

Soep kan eigenlijk altijd. In ieder seizoen, tijdens iedere gelegenheid. Een soepje gaat er altijd wel in. Maak het als voorafje of lekker voor bij de lunch. Soepen zijn een uitstekende manier om...

Zelf mayonaise maken

Zelf mayonaise maken

Heb je wel eens zelf mayonaise gemaakt? Zelfgemaakt is altijd toch net iets lekkerder dan uit een pot. En je kan de smaak helemaal aanpassen naar jouw eigen voorkeur! Het is niet moeilijk. Probeer...

Stoofpeertjes

Stoofpeertjes

Het is elk jaar weer zo fijn als de stoofpeertjes er eindelijk zijn! Ze zijn van oktober t/m februari in het seizoen en geven, mede door deze tijdelijke beschikbaarheid, ieder gerecht meteen een...

Shepherd’s pie

Shepherd’s pie

De Shepherd’s pie een lekkere Britse klassieker die al in een heleboel varianten is nagemaakt enwaar menig huishouden haar eigen versie van gemaakt heeft. Dit recept is ook zeker niet deklassieke...

Gebraden fazant

Gebraden fazant

In het juiste seizoen hou ik erg van wild. Ik verwerk graag zelf de dieren van kop tot staart. Zo weet ik dat ze een goed leven hebben gehad. Bovendien is wild heel rijk van smaak! Wilde fazant is...

Gevulde zoete aardappel

Gevulde zoete aardappel

Een klassieker: de gevulde aardappel. Je poft ze in de oven (of op de barbecue! Het is dan wel handig om ze van tevoren te garen in de oven en daarna nog even te laten nagaren op de barbecue, anders...