Dit is echt een prachtig voorgerecht. Typisch zo’n voorafje om je schoonmoeder mee te imponeren als ze komt eten. Gebruik verschillende kleuren bietjes, dat is het mooiste. Maar mocht je die niet kunnen vinden, dan is er uiteraard geen man overboord. Het belangrijkste is uiteindelijk de smaak.

[ingredients title=”Ingrediënten”]

  • 3 el frambozenazijn
  • 1 el honing
  • 1 tl wasabi
  • 5 el olijfolie extra vierge
  • 0,5 el roze peperbessen
  • 3 geschilde rode bieten
  • 3 geschilde chioggiabieten
  • zonnebloemolie
  • 75 gram pijnboompitten
  • 125 gram zachte geitenkaas
  • 125 gram frambozen
  • 1 bakje tuinkers

[/ingredients]

[directions title=”Bereiding”]

  1. Meng de frambozenazijn, honing, wasbare en olijfolie. Verkruimel er de roze peperbessen boven. Je hebt nu je dressing, breng op smaak met een beetje zout.
  2. Snijd de bieten op een mandoline of met een scherp mes in zeer dunne plakken.
  3. Schik voor de bietencarpaccio de verschillende kleuren biet dakpansgewijs op vier borden. Laat een kleine rand van het bord vrij.
  4. Verhit een klein scheutje zonnebloemolie in een koekenpan en rooster de pijnboompitten ca 2 minuten, terwijl je de pan in beweging houdt. Zo krijg je gelijkmatig gebruinde pitjes.
  5. Bestrooi de pijnboompitten met een snuf zout en laat afkoelen op keukenpapier.
  6. Besprenkel de bietencarpaccio ruim met de dressing en bestrooi met de pijnboompitten. Brokkel wat geitenkaas over de carpaccio. Garneer met verse frambozen en tuinkers.

[/directions]

Ook als je een traditioneel menu maakt met carpaccio als voorgerecht en er zit een vegetariër in het gezelschap, is dit echt een top-gerecht om te maken. Iedereen kan dan lekker mee genieten van het hele menu!