
Thuis uit eten: zo creëer je in huis een echte restaurant-ervaring
Thuis is alles op het moment. We staan op. Gaan -thuis- naar kantoor. Hebben -thuis- een lunchpauze. Doen -thuis- een workout en als we uit eten willen dan doen we dat ook, jawel: thuis.
Gelukkig is de meeste horeca veerkrachtig en creatief en zijn er dus allerlei concepten ontstaan waardoor je thuis toch lekker kunt genieten van het eten dat door echte koks voor je is klaargemaakt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je toch het gevoel hebt echt een avondje uit te zijn?
Hier een paar tips om thuis een echte restaurant-ervaring te creëren.
1. Neem de tijd
Gemiddeld werken thuiswerkers meer uur, zo blijkt uit onderzoek. Ook door de corona crisis maken werknemers meer werkuren. Het werkt ligt namelijk altijd voor het oprapen en het is verleidelijk om toch nog even die ene taak af te maken, of die ene email te versturen. Uit eten gaan betekent echter een avond niet bezig zijn met werk. Normaal gesproken stap je de deur uit en ben je een paar uur weg. Probeer dat nu ook te regelen. Dek de tafel in een andere kamer dan waar gewerkt wordt en laat alle werkgerelateerde objecten (dus ook de telefoon!) in de andere kamer liggen. Het is tijd voor een avondje uit!
2. Creëer de juiste ambiance
In restaurants besteden ze veel tijd en aandacht aan de entourage. De tafels zijn mooi gedekt, de kaarsen branden en er staat een toepasselijke playlist aan op de achtergrond. Bovendien eet je van mooi servies, met mooi bestek. Neem tijd om te bedenken hoe jouw restaurant eruit komt te zien en zorg voor een mooie aankleding. Nu je minder vaak uit gaat mag je best wat investeren in een mooi tafelkleed en mooi servies. En een stel mooie kaarsen kan in deze tijd van het jaar sowieso geen kwaad.
Onze tips:
Mooie biologische linnen tafelkleden van Dille & Kamille en subtiele geurkaarsen van bijvoorbeeld Marie Stella Maris, of de duurzame sojawas kaarsen van Brandt.
Een leuke Spotify lijst vind je hier. Deze is special ontworpen voor de thuis diners van Restaurant ‘t Amusement.



3. Support your locals
Natuurlijk is het leuk om zelf heel uitgebreid te koken. Dat moedigen we ook zeker aan. Neem de tijd om in de keuken te staan, experimenteer, maar gerechten waar je normaal gesproken niet zo gauw aan toe zou komen, maar ondersteun ook je favoriete horeca door daar je maaltijden te bestellen. Veel horeca heeft het zwaar momenteel en steekt er veel werk in om een restaurantervaring voor thuis te creëren. Bij restaurant ‘t Amusement hebben ze bijvoorbeeld een Amusement Thuis menu ontwikkeld. Je krijgt dan alle componenten voor een uitgebreid diner geleverd in dezelfde kwaliteit als wanneer je in het restaurant zou gaan eten. Zelf hoef je het eten alleen nog maar op te warmen en mooi op het bord te leggen. Wekelijks wordt er een nieuw menu gemaakt, met nieuwe filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe dat opwarmen en opmaken van het bord precies in zijn werk gaat. En jij kan thuis vervolgens met de eer van een menu op restaurant-niveau strijken. Dat zijn ook gewoon leuke ervaringen, die in het post-coronatijdperk wellicht niet meer mogelijk zijn. Dus maak er gebruik van en bestel jouw restaurant voor thuis menu.
Het menu van ‘t Amusement bestel je hier.
4. Verdeel de rollen
Om het restaurant-gevoel compleet te maken is het eigenlijk heel leuk om ook te bepalen wie de chef is, wie er voor de bediening zorgt en wie de sommelier in het verhaal zal zijn. Of wellicht heb je wel kinderen die voor souschef willen spelen, of die een enorm talent voor ober blijken te hebben. Maak er gebruik van en verzorg voor elkaar een complete avond uit. De volgende keer kunnen de rollen dan omgedraaid worden.
Over de auteur
Charis en Estée werken al langer samen. Samen startten ze Eetwinkel STROOM. De samenwerkinsvorm nam een andere vorm aan toen Charis besloot een paar maanden de wereld te bereizen. Nu is ze (op afstand) verantwoordelijk voor content en marketing voor de bedrijven van Estée. Naast reizen, genieten van eten en goede koffie, staat ze zelf ook graag in de keuken of op de yogamat.
Vier Pasen thuis met een paasbox
Pasen komt eraan. En waarschijnlijk mogen de terrassen weer open. Toch blijven we nog even vrolijk door boxen. Voor horeca ondernemers was het afgelopen jaar op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen. Onze gasten, waar we normaal gesproken alles voor doen, die mochten...
Hoe maak je een website voor je restaurant of food-business
Als je een bedrijf hebt, of als je een bedrijf wilt starten, dan kom je er eigenlijk niet meer onderuit: het hebben van een website. Of je nu een restaurant, café, bakker of delicatessenzaak hebt, een website is jouw online visitekaartje. En momenteel merken we het...
Giselle wilde per se ondernemen en besloot kaarsenmaakster te worden. Met succes!
Het is een vraag die ons allemaal waarschijnlijk wel eens bezighoudt: hoe doe je werk dat je leuk vindt? Door voor jezelf te beginnen heb je veel meer vrijheid om je werkdag in te richten zoals jij dat wilt. En bovendien is je werkdag waarschijnlijk veel afwisselender...
Leestip! Het gratis magazine Eetlust. Boordevol lustopwekkende tips in de strijd tegen voedselverspilling
Slappe wortels: niet sexy. Een beschimmeld stuk kaas: ook niet sexy. 'Daar kunnen we wat aan doen', bedachten ze bij Too Good To Go. Het onderwerp voedselverspilling kan namelijk wel wat sex appeal gebruiken. In de strijd tegen voedselverspilling kozen ze voor een...
Een bijzondere ervaring: ‘t Amusement LAB
Één van de leukste aspecten van zowel ondernemen als chefkok zijn, is dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Dat was in de eerste instantie ook waarom ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen: het idee altijd alleen maar te moeten doen wat iemand anders me...
Reken af met tijdverspilling
Tijd is geld. En verspilling is slecht. Dus stop nou eindelijk eens met het verspillen van je tijd! Volgens het woordenboek is tijdverspilling het zinloos ergens tijd aan besteden. Wat ik me echter wel afvraag: moet je altijd zinvol bezig zijn dan? Uit onderzoek...
Tijdverspilling op vakantie
Anekdote van Estée Met de auto naar Zweden Wat gebeurde er? Ik besloot met de auto naar Zweden te gaan, dat leek mij een leuke route. Om 20.00 uur vertrokken we vanuit Arnhem richting Hamburg, waar we zouden overnachten, om vervolgens via Denemarken met de...
7 lessen die jou helpen om meer uit je dag te halen
Misschien ken je Stephen Covey wel. Hij schreef het boek 'the Seven Habits of Highly Effective People'. Hij wil laten zien hoe mensen de regie over hun eigen leven kunnen nemen. Het boek is uitgeroepen tot het belangrijkste businessboek van de twintigste eeuw....
Chantal van Kromkommer: ‘Ook bij groenten en fruit is er de drang naar perfectie’
Dat een deel van de groenten en het fruit in de afvalbak belandt, heeft regelmatig te maken met looks. Veggies die niet recht genoeg zijn, fruit met een deukje in hun schil: redenen voor de consument om ze links te laten liggen of waardoor ze het schap van de...
Kwalitijdsverspilling
Een belangrijk besefmoment tijdens deze ‘coronatijd’ is dat ik er op gewezen word wat een groot verschil er bestaat tussen kwaliteit en kwantiteit. In mijn dagelijkse leven is de druk van alledag vaak zo groot dat ik dingen altijd gehaast doe. Daardoor produceer ik...
Volg het Youtube kanaal van Estée voor nieuw inspiratie!
bekijk
Join
Work With Me


0 reacties