Thuis uit eten: zo creëer je in huis een echte restaurant-ervaring

Thuis is alles op het moment. We staan op. Gaan -thuis- naar kantoor. Hebben -thuis- een lunchpauze. Doen -thuis- een workout en als we uit eten willen dan doen we dat ook, jawel: thuis. 
Gelukkig is de meeste horeca veerkrachtig en creatief en zijn er dus allerlei concepten ontstaan waardoor je thuis toch lekker kunt genieten van het eten dat door echte koks voor je is klaargemaakt. Maar hoe zorg je er nou voor dat je toch het gevoel hebt echt een avondje uit te zijn?
Hier een paar tips om thuis een echte restaurant-ervaring te creëren. 

1. Neem de tijd

 

Gemiddeld werken thuiswerkers meer uur, zo blijkt uit onderzoek. Ook door de corona crisis maken werknemers meer werkuren. Het werkt ligt namelijk altijd voor het oprapen en het is verleidelijk om toch nog even die ene taak af te maken, of die ene email te versturen. Uit eten gaan betekent echter een avond niet bezig zijn met werk. Normaal gesproken stap je de deur uit en ben je een paar uur weg. Probeer dat nu ook te regelen. Dek de tafel in een andere kamer dan waar gewerkt wordt en laat alle werkgerelateerde objecten (dus ook de telefoon!) in de andere kamer liggen. Het is tijd voor een avondje uit! 

2. Creëer de juiste ambiance 

 

In restaurants besteden ze veel tijd en aandacht aan de entourage. De tafels zijn mooi gedekt, de kaarsen branden en er staat een toepasselijke playlist aan op de achtergrond. Bovendien eet je van mooi servies, met mooi bestek. Neem tijd om te bedenken hoe jouw restaurant eruit komt te zien en zorg voor een mooie aankleding. Nu je minder vaak uit gaat mag je best wat investeren in een mooi tafelkleed en mooi servies. En een stel mooie kaarsen kan in deze tijd van het jaar sowieso geen kwaad. 

Onze tips:
Mooie biologische linnen tafelkleden van Dille & Kamille en subtiele geurkaarsen van bijvoorbeeld Marie Stella Maris, of de duurzame sojawas kaarsen van Brandt

Een leuke Spotify lijst vind je hier. Deze is special ontworpen voor de thuis diners van Restaurant ‘t Amusement. 

3. Support your locals 

 Natuurlijk is het leuk om zelf heel uitgebreid te koken. Dat moedigen we ook zeker aan. Neem de tijd om in de keuken te staan, experimenteer, maar gerechten waar je normaal gesproken niet zo gauw aan toe zou komen, maar ondersteun ook je favoriete horeca door daar je maaltijden te bestellen. Veel horeca heeft het zwaar momenteel en steekt er veel werk in om een restaurantervaring voor thuis te creëren. Bij restaurant ‘t Amusement hebben ze bijvoorbeeld een Amusement Thuis menu ontwikkeld. Je krijgt dan alle componenten voor een uitgebreid diner geleverd in dezelfde kwaliteit als wanneer je in het restaurant zou gaan eten. Zelf hoef je het eten alleen nog maar op te warmen en mooi op het bord te leggen. Wekelijks wordt er een nieuw menu gemaakt, met nieuwe filmpjes waarin uitgelegd wordt hoe dat opwarmen en opmaken van het bord precies in zijn werk gaat. En jij kan thuis vervolgens met de eer van een menu op restaurant-niveau strijken. Dat zijn ook gewoon leuke ervaringen, die in het post-coronatijdperk wellicht niet meer mogelijk zijn. Dus maak er gebruik van en bestel jouw restaurant voor thuis menu.  

Het menu van ‘t Amusement bestel je hier. 

4. Verdeel de rollen

Om het restaurant-gevoel compleet te maken is het eigenlijk heel leuk om ook te bepalen wie de chef is, wie er voor de bediening zorgt en wie de sommelier in het verhaal zal zijn. Of wellicht heb je wel kinderen die voor souschef willen spelen, of die een enorm talent voor ober blijken te hebben. Maak er gebruik van en verzorg voor elkaar een complete avond uit. De volgende keer kunnen de rollen dan omgedraaid worden. 

 

Over de auteur

 Charis en Estée werken al langer samen. Samen startten ze Eetwinkel STROOM. De samenwerkinsvorm nam een andere vorm aan toen Charis besloot een paar maanden de wereld te bereizen. Nu is ze (op afstand) verantwoordelijk voor content en marketing voor de bedrijven van Estée. Naast reizen, genieten van eten en goede koffie, staat ze zelf ook graag in de keuken of op de yogamat. 

Charis Heising

Redacteur, Het Verrukkelijke Leven

Vier Pasen thuis met een paasbox

Vier Pasen thuis met een paasbox

Pasen komt eraan. En waarschijnlijk mogen de terrassen weer open. Toch blijven we nog even vrolijk door boxen. Voor horeca ondernemers was het afgelopen jaar op z'n zachtst gezegd bijzonder te noemen. Onze gasten, waar we normaal gesproken alles voor doen, die mochten...

Een bijzondere ervaring: ‘t Amusement LAB

Een bijzondere ervaring: ‘t Amusement LAB

Één van de leukste aspecten van zowel ondernemen als chefkok zijn, is dat je je creativiteit de vrije loop mag laten. Dat was in de eerste instantie ook waarom ik ervoor koos om voor mezelf te beginnen: het idee altijd alleen maar te moeten doen wat iemand anders me...

Kwalitijdsverspilling

Kwalitijdsverspilling

Een belangrijk besefmoment tijdens deze ‘coronatijd’ is dat ik er op gewezen word wat een groot verschil er bestaat tussen kwaliteit en kwantiteit. In mijn dagelijkse leven is de druk van alledag vaak zo groot dat ik dingen altijd gehaast doe. Daardoor produceer ik...

Volg het Youtube kanaal van Estée voor nieuw inspiratie!

 bekijk

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Join

Work With Me