VEGETARISCHE
RECEPTEN
Vegan open lasagne van knolselderij en linzen
Tagliatelle van schorseneren in een romige saus met gebrande ui
Rouleau van paddenstoelen en zeewier
Deze supersmaakvolle rouleau heeft dankzij de zeewier toch die lekker hartige smaak die je soms mist als je geen vlees of vis eet. Uit de zee haal je veel voedzame stoffen, daar mag best wat vaker...
Warrige warmoes (of snijbiet) met kaaskoekjes
Als er één knappe groente bestaat dan is het wel de warmoes (een andere benaming voor snijbiet). Keer op keer geniet ik zo ontzettend van haar prachtige stelen in de kleuren van de regenboog. Soms...
Tom Yam Soep
Hoewel de soep niet overal zo pittig wordt gegeten als dat ‘ie wordt opgediend (lees: er zijn veel regionale verschillen), is er één constante: de vulling. In de soep zit namelijk meestal kai (kip),...
Oostindische kers-salade met crème van aubergine & knoflook
Van aubergine kan je een heerlijke romige crème maken. Wellicht ken je Baba Ganoush, ook een fijne aubergine-spread, maar dan met invloeden uit de Mediterrane keuken. Deze crème bevat wat minder...
Geglaceerde worteltjes
Deze heerlijk zachte, zoete wortelen zijn een super smaakvol bijgerecht. Serveer ze bijvoorbeeld bij een stuk vis of vlees. Hiermee krijg je zelfs de niet-wortel-liefhebber aan de wortel.
Kievitsbonensalade met veldsla
Kievitsbonen worden ook wel Pintobonen genoemd. Ze hebben een gevlekt uiterlijk en lijken een beetje op kievitseitjes. Net als andere peulvruchten zijn kievitsbonen hartstikke gezond. Ze kunnen het...
Gepofte herfstgroenten
Het fijne aan de herfst is de heerlijke smaken die het met zich meebrengt. Pompoen, biet, paddestoelen; ik vind het allemaal even lekker. Juist omdat ze ook zo divers zijn in de manier waarop ze...