VIS
RECEPTEN
Bisque van kreeft
Bisque is een gebonden soep bereid van schaaldieren. Deze variant is natuurlijk de meest luxe variant die je maar bedenken kan. Als je zelf kreeft bereidt (bijvoorbeeld kreeft met verveine...
Kreeft met verveine mayonaise
Geen makkelijk gerechtje om te bereiden, maar super decadent! Als je het aandurft om levende kreeft klaar te maken kan je vervolgens genieten alsof je in een restaurant zit. Levende kreeft bestel je...
Hoe maak je zelf oesters open?
Zelf oesters open maken is niet moeilijk, maar je moet wel even weten hoe je dit moet doen. Het is namelijk wel de bedoeling dat je de oester op de juiste manier openmaakt, om te voorkomen dat er...
Gele Nam Ya vis curry met groene thee noodles
Ik (Charis) ben op het moment aan het werk vanuit Thailand. Een nogal bijzondere gewaarwording, want door tante Cor zijn er nauwelijks toeristen. Normaal gesproken wordt Thailand natuurlijk door...
Voorproefje uit mijn nieuwe kookboek! Tagliatelle met beurre blanc, zeekraal, gerookte forel en foreleitjes
Dit is een klassieker van mijn oom. Een comfortabele pasta die heerlijk is als voorgerechtje. De gerookte vis smaak geeft het gerecht body. Hij maakt hem altijd met paling maar ik vind gerookte...
Spinaziepannenkoek met crème fraiche & gerookte zalm
We maken een leuke variant op de Nederlandse pannenkoek maar dan groen. Leuk voor de kleur en heel handig om stiekem wat groente in te verwerken zonder dat je het door hebt. Dit recept is ontwikkeld...
Red velvet pannenkoeken met gerookte zalm
Rode bieten zijn een prachtige natuurlijke kleurstof. Je maakt 'simpele' pannenkoeken bijzonder én verwerkt er meteen wat extra groenten in! Deze red velvet pancakes zijn de net wat specialere...
Gegrilde Hollandse flessen met zwarte tzatziki en peultjes
Pasta met paddenstoelenroomsaus
Er gaat niks boven een goede paddenstoelenroomsaus. Door niet alleen verse, maar ook gedroogde paddestoelen aan de saus toe te voegen krijg je een heerlijke rijke paddenstoelensmaak. Daarnaast voeg...
Makreel van het vuur met citroen
Makreel is een heerlijke Hollandse vis. Toch eten we best weinig vis in Nederland. Zelf vind ik makreel super smakelijk, omdat het van nature een wat vettere vis is. Door in het vuur te garen krijgt...
Rivierkreeft cocktail met venkel
We kennen allemaal wel een klassieke garnalencocktail, maar deze variant met rivierkreeftjes zou je kunnen zien als deluxe variant daarvan. Sinaasappel en venkel zijn sowieso een heerlijke...